درباره این مطلب
    جهت ارسال این مطلب به دوستانتان لطفا آدرس ایمیل خودتان به همراه آدرس ایمیل گیرنده را در فرم زیر وارد کنید و کلید ارسال را بزنید.

    در صورتیکه قصد ارسال مطلب به بیش از یک نفر را دارید آدرس ها را با کاما (,) از هم جدا کنید.
    ایمیل فرستنده

    ایمیل گیرنده

    توضیحات


خلوت نوجوان

مسئله ای که بسیاری از والدین به خصوص آنانی که دختر نوجوان دارند از ما می پرسند این است که حریم شخصی نوجوان و اتاقش باید به چه صورت باشد، در این پست به صورت خلاصه به این موضوع خواهم پرداخت.

آیا نوجوان می تواند شما را از اتاقش بیرون کند و بخواهد در اتاقش تنها باشد؟؟
خیر، با این که وسایل مشخصی در زندگی نوجوان خصوصی اند، اما اتاق او شامل این موضوع نمی شود. فراموش نکنید، این جا خانه ی شما هم هست و باید گاهی به اتاق او رفت و آمد کنید (هر روز یا هر هفته). چه اتفاقی می افتد اگر او قوطی شکلات را روی زمین رها کرده و اتاقش هم یک موش داشته باشد؟!
این ها مسائلی است که لازم است از آن آگاه باشید.
 اگر شما رایانه تلویزیون یا سیستم دیگری را در جای دیگر خانه قرار داده اید لی نوجوانِ شما، بیشتر وقت خود را در اتاقش تنها می گذراند! لازم است با روانشناس مشورت کنید.
اگر نوجوان به کتاب خواندن علاقه دارد و صداهای خانه را تماما خاموش می کند تا از مطالعه کتاب آخرش لذت ببرد، این بهانه ی خوبی است تا گاهی او را کنترل کنید.

آیا وقتی نوجوان در اتاق نیست، شما مخفیانه در اتاقش تجسس می کنید؟
خیر، آیا شما دوست دارید او در اتاق شما مخفیانه تجسس کند؟ هر دو باید رعایت کنید.
اما آیا این بدان معنی است که شما هرگز نباید در اتاقش تجسس کنید؟!
خیر،
به نکات زیر دقت کنید:

  • اگر نوجوان در مورد چیزهای ممنوع، مانند مواد مخدر، مهمانی های غیرمتعارف، کتک زدن دیگران، اذیت کردن و ...، زیاد صحبت می کند، به او بگویید که اتفاقی حرف هایش را شنیده اید. شما حق دارید که در جریان این موضوع باشید و در آن دخالت کنید.
  • اگر نوجوان بیش از یک بار چیزی را در مسیر شما ( نامه ای از یک دوست، دفتر یادداشت یا خاطرات) جا گذاشت، به این فکر کنید که می خواهد آن را بخوانید. گاهی نوجوان می خواهد شما چیزی را پیدا کنید زیرا روش دیگری برای مطرح کردن موضوع حساسش نمی شناسد.
  • هرگاه لازم است اتاق نوجوان قلمروی آزاد باشد، به او حق بدهید تا کشوی شخصی یا فضایی برای قفسه و کمد داشته باشد. فقط زمانی که نوعی رفتار نگران کننده از او می بینید فضای خصوصی اش را بررسی کنید؛ برای مثال ناگهان با گروهی از دوستانی که شما آن ها را اصلا نمی شناسید وقتش را تلف می کند، رفتارش به شدت تغییر می کند یا به گونه ای رفتار می کند که می ترسید مواد مخدر یا مسائل ممنوع دیگری در اتاقش پنهان کرده باشد.
  • هر نوجوانی به تنهایی نیاز دارد؛ اما اگر نوجوان به خانه می آید و سریع به اتاقش می رود و در را می کوبد، رفتارش را کنترل و بررسی کنید، شاید به راستی می خواهد صحبت کند. البته حتما قبل از این که وارد اتاقش شوید، در بزنید، درست همانطور که از او می خواهید قبل از ورود به اتاق شما او نیز در بزند!

برگرفته از کتاب بزرگ کردن نوجوان، تالیف دکتر کیت کلی، نشر نسل نواندیش

 

ارسال نظر
تنها اعضای سایت قادر به ارسال نظر برای مطالب هستند. جهت ورود و عضویت در سایت کلیک کنید.

آخرین نظرات کاربران