1. افكار منفی بر احساس و رفتار ما اثر دارد.
مينا مثل هر روز در آشپزخانه مشغول به كار بود. هركس او را می دید، حس می كرد كه حسابی مشغول كار است اما واقعیت امر چیز دیگری بود.
او جسمش در آشپزخانه بود اما فكرش در جای دیگری مشغول بود. قرار بود با اعضای خانواده به مسافرت بروند و او چند روز بود كه مشغول فكركردن بود: اگر تصادف كنیم چه می شود؟ اگر ماشین خراب شد؟ حتما باز هم پسرمان مثل دفعه قبل در راه مریض می شود… مگر توی این مسیر دكتر پیدا می شود؟! اگر دكتر نبود چه؟ حتما كار به جای باریك می كشد و حال پسرمان بدتر می شود. مينا كم كم احساس دلشوره ، اضطراب ، طپش قلب و بي قراری می كند و در انتها تصميم می گيرد كه سفر با این اوضاع به جز دردسر چیز دیگری نیست…
در مثال بالا افكار تكرار شونده منفی باعث اضطراب مينا و در انتها منجر به اين شد كه تصميم بگيرد بهتر است به سفر نرود.
- روانشناسان معتقدند که افكار تكرار شونده منفی می تواند باعث بروز احساسات منفی و به دنبال ان اشکالات اساسی در رفتار انسان شود، به ویژه برای خانم هایی که در استرس و ناامیدی بسرمیبرند، به اضطراب و افسردگیشان منجر خواهد شد.
- در مواجهه با احساسات و هيجانات منفی مانند غم ، نااميدی و افسردگی هم اين افكار منفی افزايش می يابد.
2. افكار منفی مي توانند باعث بیماری جسمی هم بشوند.
- فعالیت منفی مغز (ناشی از فكر منفی) باعث ضعف سیستم ایمنی می شود و افكار مثبت باعث تقویت سیستم ایمنی می شود.
- افرادی كه افكار مثبت و خوش بینانه دارند حدود 8 سال بیشتر از افراد منفي نگر عمر می كنند .نكته مهم اینكه تاثیر فكر مثبت بر افزايش طول عمر بیشتر از پایین بودن فشارخون؛ كنترل كلسترول و یا كاهش وزن است!
- قلب و عروق افرادی كه منفی نگر هستند به استرس پاسخ مناسبی نمی دهد و به این ترتیب امید به زندگی در این افرادكمتر است.