موانع پیشرفت تحصیلی
بعضی از دانشآموزان معتقدند در درسهایشان به اندازهای که تلاش میکنند نتیجه نمیگیرند و بسیاری از تلاشهایشان برای بهتر شدن وضعیت درسیشان بینتیجه میماند. این امر باعث ناامیدی و کم شدن انگیزه آنها میشود. برای حل این مشکل باید عواملی که مانع پیشرفت تحصیلی میشود را به خوبی شناسایی و برای از بین بردن آن ها تلاش کرد. در این یادداشت به بررسی این عوامل میپردازیم:
1- نداشتن مهارتهای مطالعاتی تحصیلی : مهارتهایی مثل شیوه صحیح مطالعه، خلاصه برداری، روشهای حل مسئله و مهارت آزمون دادن اهمیت بسیار زیادی دارند و ممکن است به دلیل ضعف در این مهارتها نتایج خوبی بدست نمیآورید. این مهارتها را بیاموزید و به صورت عملی تمرین کنید، یادتان باشد مدتی طول میکشد تا در این مهارتها زبده شوید.
2- مشکل در برنامهریزی: در امور تحصیلی برنامهریزی اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا زمان مطالعه و مرور هر درس مشخص میشود و انرژی شما به صورتی متعادل بین دروس تقسیم میشود. اصول برنامهریزی را یاد بگیرید و در هفتههای اول از یک مشاور تحصیلی کمک بگیرید. گاهی هم اراده شما برای انجام برنامه ضعیف است که باید با مشخص کردن جایزه و تنبیه برای خودتان، تلاش کنید که برنامه به خوبی انجام شود. بایدانگیزهتان را برای انجام برتامه بالا ببرید. در بخشهای قبلی به صورت مستقل در مورد برنامهریزی و انگیزه بحث شده است. در صورت علاقمندی آنها را ببینید.
3- نداشتن وقت برای تفریح: همانطورکه برنامهریزی برای مطالعه مهم است باید درهفته ساعاتی را برای تفریح اختصاص دهید. اینکار کیفیت یادگیری شما را افزایش میدهد. نوع تفریح به سلیقه شما بستگی دارد اما اگر فعالیتهایی که در محیط باز انجام شود و روحیه شما را شادتر کند، مفیدتر خواهد بود.
4- عدم اعتماد به نفس: گاهی نتایج ضعیف در طول زمان باعث میشود دانشآموز اعتماد به نفس خود را از دست بدهد و باور کند که سطح تواناییهایش همین قدر است . هیچگاه نباید باور کنید که اندازه توانایی شما محدود است و بهتر از این نخواهید شد.
5- نداشتن تمرکز: داشتن تمرکز اهمیت بسیارزیادی هنگام یادگیری دارد اگر مرتبا حواستان پرت میشود کاغذی در کنارتان بگذارید و فکرهای مزاحمی که به ذهنتان میرسد را بنویسید به مرور زمان با این نوشتن تمرکزتان بهتر میشود سعی کنید در محیطی ساکت درس بخوانید و عوامل حواس پرتی را از اطرافتان حذف کنید مثل موبایل ، تبلت اگر با این کار تمرکزتان بهتر نشد حتما از یک مشاور بگیرید.
ادامه مطالب در هفته های آتی
با ما در کانال تلگرام مهرآفرین همراه باشید
ریحانه رامشگر
کارشناس ارشد مدیریت آموزشی