درباره این مطلب
    جهت ارسال این مطلب به دوستانتان لطفا آدرس ایمیل خودتان به همراه آدرس ایمیل گیرنده را در فرم زیر وارد کنید و کلید ارسال را بزنید.

    در صورتیکه قصد ارسال مطلب به بیش از یک نفر را دارید آدرس ها را با کاما (,) از هم جدا کنید.
    ایمیل فرستنده

    ایمیل گیرنده

    توضیحات


بهداشت مطالعه

بهداشت مطالعه

1. هوا و نور: کیفیت هوای تنفسی هم از نظر ایجاد نشاط و هم از لحاظ فراهم آوردن موجبات کسالت خیلی مهم است. تنفس در اتاق دربسته که هوا به قدر کافی در آنجا وجود ندارد، کار درستی نیست.

2. جهت تابش نور:  نور باید از سمت چپ، بالا و با زاویه تقریبی 45 درجه به کتاب و کاغذ بتابد. زیرا اگر از سمت راست بتابد، خصوصا هنگام نگارش، باعث ایجاد سایه دست بر روی کاغذ می شود که در دید اشکال ایجاد کرده و در نتیجه باعث خستگی چشم می شود.

3. استفاده از نور غیر مستقیم: بهترین نور برای مطالعه و کار، روشنایی معمولی اتاق است که در هوای روشن به وسیله نور غیرمستقیم ایجاد شده باشد.

4. فاصله مناسب چشمها با کتاب و کاغذ: یک چشم سالم از فاصله 30 سانتی متری می تواند حروف کتاب را  تشخیص دهد. اگر از این فاصله قادر به خواندن نیستید به پزشک مراجعه نمایید.

5. نوع مرکب یا خودکار: بهترین رنگ ها، رنگ آبی و مشکی است که فشار کم تری به چشم وارد می کند و مانع خستگی می شود. رنگ های قرمز، سبز و... دید را مشکل و باعث خستگی چشم می شوند.

6. استراحت متناوب چشم ها: برای هر ساعت مطالعه یک ربع تا بیست دقیقه استراحت مفید لازم است.  این استراحت نه تنها برای چشم بلکه برای مغز هم فرصت مناسبی است که یادگیری خود را مرور کند. در زمان استراحت باید به فاصله دور و بدون توجه و دقت نگاه کرد، این کار باعث تمدد اعصاب نیز می شود.

7. یکنواخت بودن نور محیط: نورهای محیط مخصوصا اگر در زاویه دید چشم های  شما هستند باید یکنواخت باشد. یکی از معایب استفاده از چراغ  مطالعه این است که تمرکز نور به سطح کتاب و تاریکی نسبی محیط اطراف باعث خستگی زودرس چشم ها می شود.

8. وضع نشستن به هنگام مطالعه:  وضع نشستن برای افرادی که زیاد مطالعه می کنند  بسیار مهم است. نباید به صورت خمیده و یا در طرفین مطالعه نمود، چون به تدریج باعث تغییر ستون فقرات می گردد؛ ستون فقرات به هنگام مطالعه باید راست باشد، باید ضمن مطالعه و در وقت های استراحت چشمها و وضع نشستن خود را تغییر داده ، مختصری حرکت نمایید تا از رکود خون در پاها جلوگیری شود. از مطالعه در حالت درازکش و خوابیده و در شرایط نامناسب خود داری کنید. تحقیقات نشان می دهد مطالعه به حالت دراز کش با تداعی  فرآیند خواب و استراحت یادگیری را کند  خواهد ساخت. مطالعه در حال دراز کشیدن برای چشم مناسب نیست چرا که روشنایی کتاب تامین نمی شود و خستگی زودتر فرا می رسد همچنین مطالعه در وسط روز رو به شمال مناسب نیست زیرا نور بیش تر یا کمتر از حد طبیعی به چشم ها می رسد.

9.   مطالعه موقع حرکت: مطالعه هنگام راه رفتن به علت تکان، حرکت و تغییر دائمی فاصله چشمها تا کتاب باعث خستگی و ضعف چشمها  می شود.

10. آرامش فکری: در هنگام مطالعه باید از اشتغلات ذهنی و عصبانیت جلوگیری نمود. اضطراب و ناراحتی باعث از بین رفتن  تمرکز حواس می شود و حافظه کسانی که دارای اضطراب و عصبانیت هستند، به طور محسوسی از افراد عادی کمتر است. اگر قبل از مطالعه حدود 5 تا 10 دقیقه تمرکز کنید، نتیجه و بهره وری مطالعه شما به شکل شگفت آوری افزایش می یابد.

 

با ما در کانال تلگرام مهرآفرین همراه باشید

Telegram.me/mehrafarincc

 

 

ریحانه رامشگر

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی

ارسال نظر
تنها اعضای سایت قادر به ارسال نظر برای مطالب هستند. جهت ورود و عضویت در سایت کلیک کنید.

آخرین نظرات کاربران