راهکارهای عملی بهبود اعتماد به نفس تحصیلی
1- در ابتدا برای خودتان اهدافی را انتخاب نمایید که قابل دسترسی بوده و زیاد دور از انتظار نباشند(کمال گرایانه نباشند).
2- این اهداف را به روشنی و سادگی برای خود تعریف نمایید.
3- تمامی اقدامات کوچک و بزرگی که برای رسیدن به این اهداف لازمند را بررسی و برای خودتان یادداشت کنید تا هم فراموش نشوند هم نظم بهتری در انجام آنها داشته باشید .
مثلا فرض کنید پیشرفت در درس زبان عربی یک هدف روشن ، واضح و قابل دسترسی یک دانشآموز است . این دانشآموز ابتدا باید تمامی اقداماتی که به او در پیشرفت این درس کمک میکند شناسایی نماید ( مباحثه با دوستان، کمک از دبیر ، تهیهی منابع کمکی ، کلاس تقویتی ، بررسی اشکالات برگه های امتحانی ، توجه بیشتر و دقیقتر سر کلاس درس ، تغییر روش مطالعهی عربی و......)
4- برای انجام اقدامات تعیین شده برنامهریزی کنید.
5- برای رسیدن به هدف مورد نظرتان تلاش مستمر و منظم داشته باشید اما نه سنگین . تلاشهای روزانه، منظم و سبک سریعتر شما را به نتیجه میرسانند.
6- از میزان پیشرفت خود حتما آگاه باشید و هر بار که تکلیفی را انجام میدهید و یا اقدامی را به اتمام میرسانید آنرا مشخص کنید . مثلا در جدول برنامه جلوی اقدامات انجام شده تیک بزنید یا جملهای روبروی آن یادداشت کنید.
7- به دنبال تغییرات سریع الوقوع و ناگهانی و مفصل نباشید هر تغییری نیازمند گذشت زمان است برای جزء جزء تکالیف و اقدامات موفقیت آمیزتان هر چند هم که مختصر باشند خودتان را تشویق کنید .
8- هر از گاهی موفقیت ها و پیشرفتتان (هر چند بسیار جزیی و کوچک هم که بودهاند) مرور کنید و از مرور آنها لذت ببرید.
9- عدم پیشرفت در یک هدف یا یک اقدام را به سایر دروس و اهدافتان تعمیم ندهید و میزان پیشرفت هر هدف یا یا درس را در جای خودش و با خودش مورد بررسی قرار دهید زیرا توانمندی افراد در دروس مختلف یکسان نیست بنابراین قرار نیست نقطه قوت شما در یک درس فدای نقطه ضعف شما در درس دیگر شود .
10- موفقیتها و پیشرفتهایتان را برای خود و دیگران بازگو کنید تا تاثیر آن بر ضمیر ناخوآگاهتان افزایش یابد.
با ما در کانال تلگرام مهرآفرین همراه باشید.
Telegram.me/mehrafarincc
ریحانه رامشگر
کارشناس ارشد مدیریت آموزشی