درباره این مطلب
    جهت ارسال این مطلب به دوستانتان لطفا آدرس ایمیل خودتان به همراه آدرس ایمیل گیرنده را در فرم زیر وارد کنید و کلید ارسال را بزنید.

    در صورتیکه قصد ارسال مطلب به بیش از یک نفر را دارید آدرس ها را با کاما (,) از هم جدا کنید.
    ایمیل فرستنده

    ایمیل گیرنده

    توضیحات


ارتباط تحقیرآمیز 1

ارتباط تحقیر آمیز، عزت نفس هر دو طرف در یک ارتباط را تنزل می‌دهد و حل مسئله متقابل را غیر ممکن می‌سازد. در سوی دیگر، ارتباط شفاف از عزت نفس محافظت می‌کند و فضای مناسبی را برای حل مشکلات فراهم می‌سازد. ارتباط شفاف به معنای این است که ما مسئولیت عواقب گفته های خود را بپذیریم، یعنی به جای دروغ گفتن، صادق باشیم؛ به جای این که نصف حرف‌های خود را نگفته بگذاریم، آن‌ها را به طور کامل بگوییم و مهم‌تر از همه به این معنی است که حمایت کننده باشیم. به جای حالت دفاعی و فاصله گرفتن، صمیمیت و درک را پرورش دهیم.

ده راهکار ارتباط شفاف

در صورتی که از این راهکارهای اساسی تبعیت کنید می‌توانید ارتباط تحقیر آمیز را حذف کنید که در این صورت سطح ناراحتی و عصبانیت به طور قابل ملاحظه ای کاهش می‌یابد.

1-از کلمات و اصطلاحات قضاوتی اجتناب کنید: کلمات و اصطلاحات قضاوتی، مواردی غیر واقعی هستند که به طرف مقابلتان حس ناقص بودن می‌دهند. "تنبل. . . ، خودخواه. . . ، مثل همیشه بی فکر. . . ، ضعیف. . . ، و. . . "این کلمات به حس ارزش فرد حمله می‌برند و ان را تحلیل می‌برند. این کلمات در رابطه دو زوج  هیچ جایی ندارد.

2-برچسب‌های کلی اجتناب کنید. برچسب‌های کلی به محکوم ساختن هویت طرف مقابل می‌انجامد. "او خودخواه، بی درک و. . . است". توجه داشته باشید که در این صورت به رفتار همسرتان حمله نمی‌کنید، بلکه به شخصیت او حمله می‌کنید. این عمل این پیام را منتقل می‌کند که او بد است نه فقط همین لحظه بلکه همیشه. موقعی که چنین پیام‌هایی را می‌دهید، ممکن است احساس کنید درست و عادلانه بوده و تنبیه های مناسبی برای طرف مقابل هستند اما پیامد آن‌ها از بین رفتن اعتماد و صمیمیت است.

3-از پیام‌های "تو" (سرزنشگر و اتهامی)خودداری کنید. "تو هیچ وقت مرا درک نکردی. . . تو هرگز ازمن نمی‌پرسی چه می‌خواهم. . . ". به طور ساده خمیر مایه پیام‌های "تو"این است: "من احساس ناراحتی می‌کنم و تو موجب آن هستی" و معمولا این مضمون را دارد: "تو بد هستی و در انجام رفتار مورد نظر دچار اشتباه شدی".

4-از بیان سوابق گذشته اجتناب کنید. فقط در مورد موضوعات فعلی صحبت کنید. ارتباط بر اساس سوابق گذشته، باعث انتقال عقده‌ها از گذشته به حال می‌شود. برخی اوقات، گذشته می‌تواند دید روشن و وسیعی نسبت به مشکل فراهم سازد اما با رجوع به گذشته، در واقع شواهدی را برای دیرینه نشان دادن اشتباه فعلی او ارائه می‌دهید. یک قانون ساده این است که هرگز موقعی که عصبانی هستید سوابق گذشته را بازگو نکنید.

5-از مقایسه های منفی خودداری کنید. ارتباط سالم باعث نمی‌شود که طرف مقابلتان در مورد خودش یا شما احساس بدی داشته باشد. مقایسه های منفی هیچ وقت مشکلی را حل نمی‌کنند، تنها حاصل اینگونه رفتارها، تنبیه کردن و حمله بردن به طرف مقابل است. 

ادامه مطالب در هفته آینده

 

با ما در کانال تلگرام مهرآفرین همراه باشید

Telegram.me/mehrafarincc

 

سمیه موسوی

دکتری مشاوره خانواده

 

 

ارسال نظر
تنها اعضای سایت قادر به ارسال نظر برای مطالب هستند. جهت ورود و عضویت در سایت کلیک کنید.

آخرین نظرات کاربران