. مرور با تست:
میتوانید با زدن تست، ضمن حفظ آمادگی مطالب مورد مطالعه، آن را مرور کنید؛ اما مرور با تست نمیتواند جامعیت مطلب را تضمین کند. یعنی ممکن است بخشی از مطلب یا نکاتی وجود داشته باشند که در مجموعه تست مورد سؤال قرار نگیرد.
مزیت این روش در این است که مدام ذهن خود را بهکار میاندازید و با شیوهی طرح سؤالات در کنکور نیز آشنا میشوید ضمن آنکه به تحلیل مطالب گذشته میپردازید. در کنار این مزیت اگر بخواهید فقط به همین روش اکتفا کنید، با نکات و مطالبی مواجه خواهید شد که در مجموعه تست نبوده و بدین ترتیب از قلم افتادهاند، چرا که هر چند تعداد و تنوع تستی که میزنید زیاد باشد ولی نمیتواند تمامی نکات و مطالب مهم موجود در کتاب درسی را پوشش دهد؛ پس به هیچ وجه، فقط به همین روش اکتفا نکنید و کتاب درسی را فراموش ننمایید.
3. مرور از روی الگوی یادآوری:( خلاصهنویسی)
این نوع مرور، کاملترین و مطمئنترین و نیز سریعترین شکل مرور است. در این نوع مرور، شما باید الگوی یادآوری فصل مورد نظر را در ذهن خود رسم کنید و سعی کنید تمامی قسمتها را یادآوری کنید و اگر نتوانستید بخشی از الگو را یادآوری کنید، باید ابتدا کمی به ذهنتان فشار بیاورید تا گرسنه شود و آن گاه میتوانید از روی منبع اصلی (جزوه و کتاب) آن را کامل کنید. پس همیشه در هنگام مطالعه، یک خلاصه نویسی صحیح برای خود انجام دهید، به گونه ای که در ضمن خلاصه بودن، سرتیترهای تمامی مطالب را شامل شود و همچنین طوری طراحی شود که با یک نگاه، مطالب را یادآوری نماید و در ذهنتان تصویری از مطلب درسی ترسیم کند. در هنگام مرور، این خلاصه را بخوانید و مبحث به مبحث، موضوع درسی را در ذهن خود تصویر نمایید و تا حد امکان به ذهن خود فشار بیاوردید تا مطالب را به یاد آورید و در صورتی که با مطلبی مواجه شدید که نتوانستید آن را به خاطر بیاورید، آنگاه به مرجع اصلی (کتاب درسی) مراجعه کنید و مجدداً مطلب را مطالعه نمایید. این کار باعث میشود تا شما تمامی مطالب را مرور کنید و مطلبی از قلم نیفتد. البته بعد از مرور الگو، میتوانید تعدادی تست (به تناسب زمان و مبحث) نیز بزنید.
ریحانه رامشگر
کارشناس ارشد مدیریت آموزشی