درباره این مطلب
    جهت ارسال این مطلب به دوستانتان لطفا آدرس ایمیل خودتان به همراه آدرس ایمیل گیرنده را در فرم زیر وارد کنید و کلید ارسال را بزنید.

    در صورتیکه قصد ارسال مطلب به بیش از یک نفر را دارید آدرس ها را با کاما (,) از هم جدا کنید.
    ایمیل فرستنده

    ایمیل گیرنده

    توضیحات


خواب، نيازي حياتي- قسمت اول

خواب، یک حالت منظم و مکرر است که در جریان آن بدن دچار یک حالت بی‏ حرکتی نسبی می‏شود. تنفس و ضربان قلب آرام‏تر می‏شود و تغییراتی در قوام عضلات و درجه حرارت بدن و ترشحات هورمونی و فشار خون روی می‏دهد. در رابطه با تشخیص بیماری‏های مختلف بخصوص اختلالات اعصاب و روان، خواب علامت بسیار مهمی است. اختلال در خواب شبانه در اغلب موارد نشانه شروع یک اختلال روانی است. این اختلال می‏تواند از یک اضطراب متوسط تا یک اختلال روانی شدید را در بر گیرد.

اختراع دستگاه نوار مغزی به دانشمندان اجازه داد تا به مطالعه خواب انسان، به روش‌هایی که پیش از آن ممکن نبود، بپردازند. در خلال دهه ۱۹۵۰ فردی به نام اوژن آسرینسکی که تازه از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده بود، از این وسیله برای کشف آنچه امروز خواب REM خوانده می‌شود استفاده کرد. مطالعات بیشتر بر روی خواب انسان نشان داده است که خواب از یک سری مراحل گذر می‌کند که الگوهای امواج مغزی در هر مرحله با یکدیگر متفاوتند. خواب دارای دو نوع اصلی است:
خواب REM (حرکت سریع چشم) که خواب فعال یا خواب نابه‌روال (paradoxical) نیز خوانده می‌شود.
خواب NREM (به انگلیسی: non-REM حرکت غیرسریع چشم) که خواب آرام نیز خوانده می‌شود.

در مرحلة خواب با حرکات غیرسریع چشم، چهار مرحله وجود دارد که در جریان این چهار مرحله، اکثر اعمال طبیعی بدن نسبت به حالت بیداری کاهش قابل توجهی پیدا می‏کنند. اما در جریان خواب با حرکات سریع چشم فعالیت مغز و سایر فعالیت‏های طبیعی بدن مثل حالت بیداری و گاهی فعال‏تر از حالت بیداری است که منجر به خستگی بعد از خواب می‏شود.
ادامه دارد...

 

ارسال نظر
تنها اعضای سایت قادر به ارسال نظر برای مطالب هستند. جهت ورود و عضویت در سایت کلیک کنید.

آخرین نظرات کاربران