تحقیقات گسترده بر روی مصرف چربی در سفره خانواده ها نشان می دهد برخی چربی های مصرفی می تواند طول عمر شما را کاهش دهد.
بر طبق تحقیقات، مارگارین(کره گیاهی) و لبنیات پرچرب حاوی اسیدهای چربی هستند که برای سلامت ما مضر هستند.
در این تحقیق مشخص شد افرادیکه مقدار بیشتری چربی اشباع و چربی ترانس در رژیمشان دریافت می کردند در سنین پایین تر دچار سکته های قلبی می شوند نسبت به افرادیکه چربی های غیراشباع بیشتر دریافت می کنند.
افزایش تنها ۲ درصد اسیدچرب ترانس در رژیم غذایی، باعث افزایش ۱۶ درصدی در میزان مرگ و میر افراد خواهد شد.
همچنین افزایش ۵ درصدی در دریافت اسیدهای چرب اشباع می تواند میزان مرگ و میر را تا ۸ درصد افزایش دهد.
برعکس دریافت اسیدهای چرب سالم از منابع گیاهی روغن ها می تواند ۱۱ تا ۱۹ درصد احتمال مرگ و میر را کاهش دهد.
اسیدهای چرب امگا۶ که در روغن های گیاهی وجود دارند و اسیدهای چرب امگا۳ که در ماهی، سویا و روغن کانولا یافت می شوند را در رژیم غذایی خود افزایش دهید.
جایگزینی تنها ۵ درصد از روغن های اشباع دریافتی با روغن های گیاهی می تواند احتمال مرگ و میر ناشی از مصرف روغن های اشباع را تا ۱۳ درصد کاهش دهد.
زهره شانظری، دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی