درباره این مطلب
آفت های مطالعه
- تلفن همراه: بزرگترین و سمیترین آفت مطالعه این روزهای دانش آموزان، تلفن همراه و به طبع شبکههای اجتماعی میباشد.
- شروع از اول هفته: «از اول هفته بعد شروع میکنم.»، هرگز فراموش نکنید بهترین زمان برای عملی شدن یک برنامه و یک تصمیم، همان لحظه ایست که تصمیم گرفته میشود. با این عقیده، هم زمانِ حال را از دست میدهید و هم احتمال عملی شدن برنامهتان کمرنگ میشود.
- رؤیاپردازی: رؤیاپردازی را برای زمان خواب بگذارید و در هنگام مطالعه در لحظه باشید، زیرا این کتاب درسی است که شما را به رؤیاهایتان میرساند نه فکر کردن به رؤیاهایتان.
- تندخوانی: به دلیل عدم تطابق سرعت دیدن و شناسایی کلمات با سرعت تلفظ و به زبان آوردن آنها، این روش باعث کاهش بسیار زیاد سرعت مطالعه میشود.
- مطالعه در حین راه رفتن: برخی به این روش مطالعه علاقهی فراوانی دارند، درحالیکه روش مناسبی برای مطالعه نیست. در حین راه رفتن بهطور ناخودآگاه، فکر فرد به این معطوف میشود که پای او به چیزی برخورد نکند یا اینکه چه طور مسیرش را انتخاب کند که طبیعتاً کاهش تمرکز فرد در مطالعه را در پی خواهد داشت.
- زیادهخوانی: کلمه به کلمه خواندن درسها به شکلی است که حتی یک «و» هم از قلم نیفتد. این روش، منجر به حفظ کردن مطالب میشود، نه فهمیدن آن.
- مطالعه با وسایل صوتی- تصویری: برخی داوطلبان تصور میکنند اگر در محیط مطالعه برای مثال موسیقی ملایمی پخش شود به آرامش و تمرکز آنها کمک میکند. طبق تحقیقات، اولویت تمرکز مغز انسان بر قسمت شنیداری خود است نه بینایی.
- وسواس: برخی دانشآموزان در مطالعه همیشه نگرانی این را دارند که شاید درس را کامل یاد نگرفته باشند. نتیجهی این تفکر مطالعهی مجدد و چندباره و طبیعتاً اتلاف شدید وقت خواهد بود.
- مطالعهی پیوسته و یکسره: بین زمانهای مطالعهی خود، با الگوی منظمی، استراحت در نظر بگیرید. حتیالامکان هر 2 ساعت یکبار یک بازهی زمانی 15 تا 20 دقیقهای را به این امر اختصاص دهید.
ارسال نظر
تنها اعضای سایت قادر به ارسال نظر برای مطالب هستند. جهت ورود و عضویت در سایت کلیک کنید.
آخرین نظرات کاربران