افرادی که از خواب کافی برخوردار نیستند، نمیتوانند جلوی خودشان را در مصرف غذاهای پرکالری بگیرند و گرایش بیشتری به وعدههای غذایی ناسالم نشان میدهند، پژوهشگران فکر میکنند که عدم تعادل هورمونی در بدن که به دلیل بیخوابی پدید میآید، باعث این رفتار انسان است و این عدم تعادل با شاخص توده بدنی بالا و چاقی مرتبط است.
پژوهشگران دریافته اند که بزرگسالان بیخواب تمایل کمتری برای ارتباطات اجتماعی نشان میدهند و افرادی که خواب کمی دارند، تمایل دارند بگویند که تنهاتر هستند، در واقع همه چیز بدتر میشود، افرادی که احساس تنهایی میکنند، خواب باکیفیتی ندارند و این یک چرخه معیوب را برای سلامتی بهوجود میآورد.
خواب آلودگی همیشه یکی از مشکلات دانشآموزان بوده است، به تاخیر انداختن یکساعته شروع مدارس راهنمایی در برخی کشورها، افزایش نسبتا زیادی بر نمرات کودکان نشان داده و این احتمال وجود دارد که این آزمایش تاثیر بیشتری بر نوجوانان داشته باشد، چون نوجوانان معمولا بیشتر از کودکان شببیداری دارند.
مطالعات متعددی نشان میدهد که خواب به پاکسازی مغز از پروتئین بتا آمیلویید که هنگام بیداری تولید میشود، کمک میکند، این پروتئین بهشدت در وقوع بیماری آلزایمر نقش دارد، دانشمندان میگویند که کمبود خواب باعث ایجاد یک چرخه معیوب در این زمینه میشود؛ بهطوری که با تجمع این پروتئین در مغز، رسیدن به حالت خواب عمیق سختتر میشود و بدن افرادی که از اختلال خواب رنج میبرند، بتا آمیلویید بیشتری تولید میکند.
کمبود خواب با تاری دید، دوبینی و کمسویی چشم در ارتباط است. هر چه قدر بیشتر بیدار بمانید، خطاهای دید بیشتری متوجه شما خواهد شد و احتمال اینکه به توهم آنی مبتلا شوید افزایش مییابد.
بیدار ماندن، آن هم زمانی که بدن تمایل به خواب دارد، سوختوساز را دچار اختلال میکند و این باعث افزایش احتمال بهوجود آمدن مقاومت در برابر انسولین میشود. چنین وضعیتی، مقدمهای برای بیماری دیابت نوع ۲ است.