درباره این مطلب
    جهت ارسال این مطلب به دوستانتان لطفا آدرس ایمیل خودتان به همراه آدرس ایمیل گیرنده را در فرم زیر وارد کنید و کلید ارسال را بزنید.

    در صورتیکه قصد ارسال مطلب به بیش از یک نفر را دارید آدرس ها را با کاما (,) از هم جدا کنید.
    ایمیل فرستنده

    ایمیل گیرنده

    توضیحات


پرورش و ارتقاي مولفه هاي هوش هيجاني(خودآگاهي)

از دوران کودکی معمولا به افراد  در خانواده آداب و رسوم فرهنگي و خانوادگي آموزش داده مي ­شود سپس در مدرسه و با شروع سن 6 سالگي  درس ‌های مختلفی از جمله تاریخ، علوم و ریاضی آموزش داده می ‌شود، اما آموزش ‌هایی مانند شناسایی احساسات یا مقابله‌ با آن ‌ها از دوران کودکی به کودکان یاد داده نمی ‌شود. این مهارت‌ها می‌توانند با ارزش باشند، اما متاسفانه در نظام آموزشی و خانواده تدریس نمی‌شوند.

هوش هیجانی eq قسمتی از هوش است که اهمیت زیادی در روابط اجتماعی داشته و این موضوع بیشتر در تربیت کودک اهمیت پیدا می کند چرا که دوران کودکی دوران مهمی بوده و باور ها و توانایی های هوش هیجانی کودک در آن شکل می گیرد.

بهترین راه برای افزایش هوش هیجانی eq در کودکان توجه به احساسات، عواطف و حتی خیال پردازی های آنان و پاسخی مناسب در برخورد با اینهاست. باید از هیجانات او مطلع باشیم و به آن ها گوش دهیم. این به کودک کمک می کند تا در ابراز احساسات با مشکل روبه رو نشود و در ارتباط با دیگران به نحو صحیحی برخورد داشته باشد. کودکی را تصور کنید که پدر و مادر او در ارتباط با او برخورد صحیحی نداشته و با توجه به رفتار کودک فیدبک (بازخورد) مناسبی را نشان ندهند.

پر واضح است که در ابتدای زندگی کودک، این پدر و مادر او هستند که اولین برخورد ها و رابطه ها را با او برقرار می سازند و این نکته بسیار نکته ای مهم و شایان توجه می باشد. هوش هیجانی کودک در فضای خانه آزموده می شود و این اولین جایی است که باید در رفتار خود با کودک دقت کنیم و کاری کنیم که هوش هیجانی eq کودک رشد کرده و به حدی برسد که بتواند در برخورد با دیگران و در جامعه ارتباط خوبی را داشته باشد و نقش خود را به خوبی ایفا کند. هوش هیجانی بی شک باید به خوبی مورد توجه باشد.

لذا با توجه به اهميت و ضرورت هوش هيجاني و مولفه­ هاي تشكيل دهنده آن در هر نوبت به توضيح كامل يكي از 15 مولفه تشكيل دهنده هوش هيجاني خواهيم پرداخت و تكنيك و بازي را براي نمونه در اختيار مخاطبين قرار خواهيم داد تا والدين مهم­ترين، ايفاگران پرورش هوش ­هيجاني كودكان اطلاعات مقدماتي را كسب نمايند.

اولين مولفه عبارت است از خودآگاهي هيجاني؛ خودآگاهي هيجاني عبارتست از از اينکه فرد بداند در حال حاضر چه احساسي دارد ؟ اين احساس چه ميزان و از چه جنسي است؟ چگونه مي تواند درباره ي آن حرف بزند ؟  

بازي جهت ارتقاي خودآگاهي كودكان

  • آينه را دست كودك بدهيد و از او سوالاتي در مرد ويژگي­هاي ظاهريش بپرسيد. مثلا: «موهاي تو چه رنگي است؟ چشم­هاي تو چه رنگي است؟ قد تو بلند است يا كوتاه؟ پوست تو چه رنگي است؟ چاقي يا لاغر؟ و...»

جهت اطلاعات بيشتر در ارتباط با اين بازي مي ­توانيد به جلد ج 2 شهربازي هوش هيجاني مراجعه نماييد.

راهكار عملي افزايش خودآگاهي

  • پانتوميم ترس را اجرا كنيد.

راهكار عملي افزايش خودآگاهي والدين(ويژه بزرگسالان)

30 ثانيه چشم‌ها را ببنديد و از خود بپرسيد الان چه احساسي داريد ؟ آيا نام اين حس را مي دانيد ؟ ميزان اين احساس چقدر است ؟ اگر بخواهيد به اين احساس يک رنگ نسبت دهيد ، چه رنگي را نسبت مي‌ دهيد؟ سپس از خود بپرسيد اگر بخواهيد مکاني را به آن اختصاص دهيد ، آن را کجا قرار مي ‌دهيد ؟ براي مثال در مشت يا در قلبتان جاي مي ‌دهيد ؟ اگر بخواهيد به احساستان شکلي را اختصاص دهيد ، آن چه شکلي است؟ براي مثال شکل يک آجر ، گل ، ابر و ... است؟ سپس از خود بپرسيد ميزان اين احساس چقدر است ، کم ، متوسط و يا زياد است؟ حال که به احساستان فکر مي کنيد ، دوست داريد چه کار کنيد ؟ براي مثال دوست داريد...

با ما همراه باشيد

 

ارسال نظر
تنها اعضای سایت قادر به ارسال نظر برای مطالب هستند. جهت ورود و عضویت در سایت کلیک کنید.

آخرین نظرات کاربران