- انتخاب همسر 1
- تربیت فرزند 1
- موفقیت تحصیلی 1
- تربیت کودک حسود
- آیا برای نجات جان پنج نفر، یک نفر را قربانی می کنید؟
- مسئولیت پذیری و مراحل آن
- عملکرد ضمیر ناخوداگاه
- چگونه بدون پشیمانی و حسرت زندگی کنیم؟
- انیمیشن کوتاه «Cycle»
- درونگرایی و برونگرایی
- تربیت جنسی کودکان
- از کجا بفهمم شوهر خوبی هستم؟!
- اختلال شخصیت خودشیفته را بهتر بشناسید!
- موفقیت از ذهن ما شروع می شود!!
- بازی و تاثیرات آن بر رشد شناختی اجتماعی کودکان
- وحشت از “نه”شنیدن و جواب رد گرفتن
- عامل فیزیولوژیک خیانت
- نقش والدین کودکان بیش فعال
- اختلال دوقطبی چیست؟
- چرا ما ترسناک شدیم؟
- اختلال شخصیت ضد اجتماعی
- اضطراب کودکان از مدرسه و نکات کاربردی برای مواجه با آن
- چرا افراد نالایق فکر میکنند فوقالعادهاند؟
- مهارت تصمیم گیری
- تجارب دوران کودکی و تاثیر آن در بزرگسالی
- انیمیشن کم نظیر پدر و دختر
- کودک آزاری و انواع آن
- چگونه دیگران را ببخشیم و گذشته های تلخ را فراموش کنیم؟
- لجبازی کودکان
- از راه کارهای مدیریت خشم بیشتر بدانیم.
- چگونه در برخورد با انسان های آزارنده آرامش خود را حفظ کنیم؟
- کلمات شما مغزتان را متحول می کند!
- وسواس فکری_ عملی را بهتر بشناسیم
- در زمان “توجه“ چه اتفاقی در مغز شما میافتد؟
- نوستالژی چیست؟
- کلیپ تاثیر یوگا بر افسردگی
- عوامل موثر بر رشد هوش کودک (طبیعت یا تربیت)
- سنجش هوش و استعداد
- اعتیاد به شبکه های مجازی در کودکان
- چرا در روابطمون سرد میشیم؟
- بدن من به خودم تعلق دارد..
- درگیرشدن با افكار مزاحم چگونه باعث اضطراب می شود؟
- چند دلیل اضطراب در کودکان‼️
- پدر پولدار،پدر بی پول
- قدرت عشق
- روابط عاشقانه خودرا تضمین کنید
- لجبازی کودکان
- تصمیم گیری درست چگونه است؟
- موفقیت چگونه به دست می آید؟
- فیلم کوتاه درون
- موفقیت در مدرسه یا موفقیت در زندگی
- نحوه عملکرد انسولین در بدن
۷ نکته کلیدی در برخورد با کودک لجباز
با اینگونه کودکان باید مدارا کرد و ابتدا زمینه های بروز لجبازی را شناسایی کرد، سپس کودک را از آن دور کرد، به عنوان مثال کودکی را که در بازار از والدین می خواهد هرچیزی را برایش بخرند، نباید به بازار بُرد و همیشه درباره برآوردن خواسته هایش یک چیز دیگر را باید جایگزین کرد مثل ابزار پلاستیکی به جای واقعی و دور نگاه داشتن وسایل خطرناک از دسترس کودک .
لجبازی به شکل ها و دلایل مختلف در کودکان بروز می کند، معمولا این واژه را درباره کودکان زیر ۳ سال با احتیاط به کار می برند چون در بیشتر این کودکان، این نوع واکنش رفتاری، هدف دار نیست و کودک به علت مشکلات جسمی و یا تعارضات درونی، مشکلات خود را به صورت گریه، نق زدن، پرخاشگری، بی خوابی، امتناع از خوردن غذا و بی اختیاری ادرار و مدفوع نشان می دهد .
- مشکل اصلی را بیابید
در این گونه موارد باید به دنبال پی بردن به علت مشکل و رفع آن بود. واکنش هایی نظیر تنبیه کودک و یا بی توجهی به او می تواند زمینه ساز ایجاد تصویری نامطلوب از والدین در ناخودآگاه کودک باشد که بعدها به شکل خشم هدف دار خود را نشان می دهد.
- با کودک مدارا کنید
با اینگونه کودکان باید مدارا کرد و ابتدا زمینه های بروز لجبازی را شناسایی کرد، سپس کودک را از آن دور کرد ، به عنوان مثال کودکی را که در بازار از والدین می خواهد هرچیزی را برایش بخرند، نباید به بازار بُرد و همیشه درباره برآوردن خواسته هایش یک چیز دیگر را باید جایگزین کرد مثل ابزار پلاستیکی به جای واقعی و دور نگاه داشتن وسایل خطرناک از دسترس کودک . اما کودکان پس از پایان سه سالگی و آغاز چهار سالگی وارد حیطه اجتماعی می شوند و رفتارهای مختلف را از یکدیگر می آموزند و با الگوبرداری منفی سعی می کنند در رابطه با والدین خود آن را اجرا کنند و این امر تا حدود زیادی آگاهانه و هدفمند است و کودک با آزمون و خطاهایی که می کند سعی در به زانو درآوردن والدین و تسلیم آن ها در برابر خواسته هایش دارد و با این کار به سیطره قدرت خود و خود محوری اش ادامه می دهد و برای این کار ، بهانه هایی نیز برای خود دارد مانند وجود رقیبی به عنوان برادر و یا خواهر کوچک تر و یا به علت رفتن به مهد کودک و یا مواردی از این قبیل ، این گروه از کودکان ، اعتماد به نفس پایینی دارند و نسبت به دیگر کودکان تعارضات درونی بیشتری دارند و سطوح ترس و اضطرابشان بالاتر از همسالانشان است.
- به کودک میدان دهید
برای درمان لجبازی کودکان در ابتدا باید روی استقلال آن ها به شکل عملی و فکری کار شود، والدین باید به کودک میدان دهند تا خودش کارهای شخصی اش را انجام دهد و در برخی زمینه ها نظر او را جویا شوند ، فعالیت هایی از این قبیل با عث خودباوری بیشتر کودک و جلب توجه به صورت مثبت می شود و انرژی بالقوه کودک را به سمت مثبت هدایت می کند .
- اعمال روش خاموشی
از طرف دیگر باید روش «خاموشی» را اعمال کرد ، به این مفهوم که والدین در مقابل رفتارهای منفی کودک هیچ واکنش کلامی ، دیداری و شنیداری انجام نمی دهند و گویی چیزی را ندیده اند ، کودک پس از چند بار تکرار رفتار منفی، به علت دریافت نکردن پاسخ، پی می برد که کارش بیهوده است.
- روش تقویت رفتار ناهمساز
وقتی شدت رفتارهای کودک نسبت به قبل کاهش یافت والدین باید روش «تقویت رفتار نا همساز» را اجرا کنند، یعنی رفتار مقابل رفتار منفی کودک را به محض سر زدن از کودک ، تقویت کنند ، مثلا کودکی که گریه می کند به محض آن که ساکت شد ، توسط والدین مورد توجه و تشویق قرار گیرد .
- رژیم غذایی مناسب
شاخص های دیگری که باید در نظر داشت ، استفاده از رژیم غذایی صحیح است، مصرف بیش از اندازه سردی ها ، تنقلات، کاکائو، نمک و سرکه باعث تحریکات عصبی کودک و تماشای تلویزیون و بازی های رایانه ای بیش از یک ساعت در روز باعث تشکیل امواج مخرب در مغز کودک و عصبانیت او می شود ، کم خوابیدن کودک نیز باعث افزایش لجبازی می شود ، خواب شب مهم تر از خواب روز است چون در خواب روزانه عواملی نظیر نور و صدا باعث بر هم خوردن ریتم خواب می شود و کودک با وجود خواب زیاد ، پس از بیداری آرامش ندارد .
- مراجعه به مشاور
درباره لجبازی های شدید کودکان که گاه به صورت گریه های طولانی و کبودی لب ها و واکنش های غیر عادی خود را نشان می دهد، بررسی امواج مغز کودک و مراجعه به روان پزشک و روان شناس کودک ضرورت دارد .